SKAI, viitorul transportului verde

12 months ago
222

Viitorul începe astăzi. Cam așa am putea începe acest articol de prezentare, viitorul transportului gasindu-și rădăcinile în zilele noastre. Cum problemele legate de poluare sunt tot mai mari, marii constructori auto încercând să găsească soluții pentru reducerea acesteia, soluțiile de mobilitate aeriană încep să-și facă simțită din ce în ce mai mult prezența. Un astfel de exemplu este oferit de Alaka’i Technologies, în primăvara acestui an compania dezvăluind un concept menit să ne ducă în viitor.

Skai

Astfel, Skai (denumirea sub care a fost lansat conceptul) reprezintă o primă soluție de mobilitate aeriană alimentată cu celule de hidrogen din lume, vehiculul având menirea să revoluționeze transportul viitorului. De la designul său elegant, cu linii simple – funcționale, bazat pe conceptul de decolare/aterizare verical (eVTOL) și până la sursa sa de alimentare – un system care funcționează în întregime pe cellule de combustibil cu hidrogen – Skai este pregătit să devină unul dintre cele mai sigure, curate și versatile soluții de mobilitate în viitorul apropiat. Printre mebrii care și-au imaginat acest vehicul regăsim experți în aeronautică, ingineri și piloți veteran, majoritatea dintre aceștia servind în poziții de top la NASA, Raytheon, Cirrus, Dayjet sau chiar Departamentul Apărării (Statele Unite), aceștia colaborând pentru a rezolva una din marile provocări la nivel global, transportul, energia și mediul fiind unele dintre cele mai presante probleme ale momentului. Totodată, în realizarea conceptului Skai este implicat si Designworks – studioul de inovație și design al BMW Group – în calitate de co-proiectant, compania valorificându-și astfel expertiza creative în realizarea unui vehicul de clasă.

Skai

Rezultatul acestei cooperări (Skai) este unul bazat pe simplitate, elementele esențiale făcând parte din cosntructia vehiculului, acestea fiind optimizate pentru o experiență intuitive. “Această echipă este imprsionantă, experiența acumulată în timp a fiecărui membru transformându-se în viziunea numită Skai, în încercarea de a transforma viitorul transportului”, a declarat presei de peste ocean dl. Brian Morrison (Co-Fondator, Președinte și Director Tehnologic în cadrul Alaka’i Technologies). “Skai oferă soluții practice, din viața reală, de la reducerea traficului și până la aprovizionarea în timpul dezastrelor naturale. Slai este o propunere realist, la prețuri accesibile pe piețele de mobilitate comercială, private, de marfă sau personală”. Inima Skai, una dintre cele mai revoluționare caracteristici ale sale, o reprezintă utilizarea bateriilor cu hidrogen, o solutie de mediu foarte curată. Având avantajul de a putea fi reutilizabil în proporție de 95% – rămânând 99% reciclabile – celulele de hidrogen cu acre ste alimentat Skai oferă emisii curate și foarte sigure pentru mediu înconjurător.

Skai

O alternative marcantă la sursele tradiționale de combustibil și baterii, celule cu combustibil de hidrogen, permit vehiculului să parcurgă distațe suplimentare și să poarte sarcini utile mult mai mari. “Mobilitatea aeriană este un subiect foarte interesant și fascinant”, a declarat dl. Holger Hampf (Președintele Designworks). “Obiectivul nostrum pentru acest proiect a fost să ajutăm la construirea unui nou brand, ridicat de la zero – dacă luăm în considerarea toate elementele care au dus la realizarea conceptului – amintind aici zona digital, fizică și serviciile. Ca urmare, oferirea unei experiențe atot-cuprinzătoare pentru utilizatori este dorită a fi realizabile în toate aspectele”. Alaka’i Technologies a inițiat programul de dezvoltare împreună cu FAA (Federal Aviation Administration), în așteptarea certificării acestui vehicul, Skai dorind să creeze noi posibilități de mobilitate personală, precum și răspunsuri eficiente de urgență, distribuție economică a mărfurilor și utilizarea celulelor de combustibil pe bază de hidrogen – ca sursă de putere ce oferă emisii zero. Mai multe detalii despre acest concept sunt disponibile AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Social Media connect

Creative

Inspiratie

Aleksandrina Mihaylova anuntă lansarea magazinului LOVA, un boutique gândit ca o evadare din cotidian

Recent, designerul Aleksandrina Mihaylova a lansat magazinul LOVA din str. Benjamin Franklin nr.9, un boutique care a luat naștere prin reinventarea stilurilor clasic și modern, cu interpretarea neoclasicismului. Departe de a cauta perfecțiunea individuală, ideile din spatele colecțiilor Lova izvorăsc...

2
calatoriaperfecta.ro

Gentlemen Market partener media SPRING SUPER BLOG 2021. Hai si tu in competitie!

3
Cursuri Creative

Hai si tu la curs altfel de Project management în marketing și sales

4
Ernest

Georgiana Nastase si o poveste colorata cu emotii cu si despre televiziune, TikTok si iUMOR