• Creative
  • Tech
  • Lavinia Iancu și povestea unei aplicații cu aromă de cămine studențești – ReFEEL

Lavinia Iancu și povestea unei aplicații cu aromă de cămine studențești – ReFEEL

7 months ago
560

Nu știu câți dintre voi și-au trăit studenția la cămin. Eu, recunosc, personal nu am trăit-o la cămin, am stat în chirie, dar am fost de atâtea ori la colegi in REGIE. Oameni care primeau pachete de rafie și scoteau conținutul pe pervazul de la geam să se păstreze mâncarea rece. Povestea care urmează are legătură și cu studenții, și cu pachetele cu cozonaci și alte bunătățuri de la părinți, de la bunici și, mai are ceva în plus. Un zâmbet colorat, un caracter puternic, un nume despre care vom mai auzi în anii care vor veni – Lavinia Iancu.

Lavinia Iancu are 28 ani și se recomandă ca PR/OJECT MANAGEMENT PROFESSIONAL. În 2014 a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice de la SNSPA, iar în 2016 a absolvit un masterat în domeniul Managementului de Proiect, în aceeași universitate. A lucrat în comunicare în mai multe tipuri de organizații: 2 agenții de PR, într-o companie românească și una multinațională, unde a avut șansa să lucreze pe branduri internaționale. De aproape un an sunt antreprenor full-time și a fondat SUSTENOBIL PR/ODUCTION, o organizație care susține industriile creative și inițiativele sustenabile:

– oferind servicii de PR și publicitate
– traininguri
– susținând (cum putem) producțiile culturale

– dar care dezvoltă și propriile inițiative: cum ar fi ReFEEL App.

Am fost genul de elev și student cu coroniță, deci s-ar plictisi oamenii să menționez diplomele. Și nici n-au importanță, decât poate pentru familie. Sunt în schimb un om fericit care și-a transformat hobby-ul (scrisul și blogging-ul cu care am început) într-o profesie, iar azi fac campanii de comunicare pentru clienții cu care colaborez. Îmi exprim creativitatea și sunt plătită pentru asta. ”, a povestit Lavinia.

Dar să descoperim împreună ce înseamnă ReFeel APP.

➡ Salut Lavinia. Cum si cand s-a nascut ideea conceptului Refeel?

ReFEEL App s-a născut din lungul drum de pe Str. Biharia cu pachetul cu care trebuia să traversez tot Bucureștiul de la Sud la Nord: prin metrou, autobuz și pe jos. Atunci am văzut o solidaritate între studenții din provincie: se ajutau – chiar dacă nu se cunoșteau – să care pachetul (întotdeauna mai greu decât puteau căra). Am simțit pe propria piele o nevoie. Adesea, când capitulam, luam un taxi până la cămin. Atunci mi-aș fi dorit să existe o soluție salvatoare. La 9 ani de atunci, am construit o aplicație care-ți aduce pachetul de la mama, fără să se limiteze la acesta. ReFEEL aduce comunitățile (cea natală și cea în care te-ai mutat) și conectează comunitățile mici la o economie globală pentru a-și re/găsi prosperitatea.

➡ Stiu ca au fost multe provocari pana ai ajuns in acest pas. Cum functioneaza de fapt tot conceptul si cum il vei monetiza?

ReFEEL îți aduce pachetul la degetul mic, fie că vorbim de mâncare sau lucruri de care ai nevoie în aceeași zi. Este o soluție Door2Door SAMEDAY DELIVERY, bazat pe principiul economiei colaborative. Cu ReFEEL App poți să primești, să trimiți sau să transporți pachete. Adică oricine poate plasa comenzi sau efectua livrări cu ajutorul aplicației.

Clientul
Clientul listează cererea de primire/trimitere în aplicație, selectând:
• Data livrării
• Adresa de ridicare și de livrare a pachetului
• Adaugă datele de contact ale expeditorului/destinatarului (după caz).
Șoferul
Șoferul listează cursa în aplicație, selectând:
• Data și ora plecării
• Orașul de plecare și de sosire
Pasul următor este cel în care se face potrivirea între client și șofer în funcție de data și orașul de plecare și destinație.
Utilizatorii (clientul-șoferul) confirmă cursa, șoferul ridică pachetul de la expeditor, îl transportă la destinație și confirmă efectuarea livrării.
La final, utilizatorii pot evalua experiența avută prin acordarea unui rating de la 1-5.
Aplicația percepe un comision de 25% din valoarea cursei.

In prezent aplicația e în teste pentru platforma de Android: https://bit.ly/refeel-a asa ca sunteti liberi sa o testati gratuit.

➡ Care sunt limitarile si ce trebuie sa stie parintii-studentii/elevii care apeleaza la Refeel?

Limitările sunt cele pe care ni le impunem singuri și legea, desigur. Trebuie doar să vrei să adopți un obicei nou, acela de a recurge la o soluție digitală pentru un obicei adânc înrădăcinat în cultura noastră. În rest, ReFEEL vine cu o serie de recomandări despre ce poți transporta și în ce condiții pentru o experiență optimă. Elevii și studenții, precum și părinții lor, trebuie să știe să folosească o aplicație mobilă și să se asigure că respectă condițiile de transport.

➡ Ce planuri ai pentru urmatorii 2 ani legat de Refeel?

Îmi doresc ca ReFEEL să fie adoptat pe piața din România, să validăm modelul de business, să asigurăm o experiență cât mai facilă cu aplicația și să demonstrăm excelență operațională. Apoi ne dorim să mergem în țările balcanice, să creștem o comunitate în jurul acestui brand și să implementăm abonamente, când vom atinge masa critică de șoferi și putem onora comenzile. Iar în viitor, ca orice start-up, ne dorim să ajungem pe piața din US.

➡  Cum arata o zi de munca din viata ta? E mai multe remote, esti mai mult in trafic?

Mă trezesc la 7:30 când motanul meu Boris miaună să-i dau mâncare, îmi beau cafeaua și mă uit la știri, apoi plec la agenție, unde lucrez cu colegii mei. Mă aud cu clienții pe ZOOM/Skype/Teams și mail, iar cu echipa de developeri la final de zi. În alte zile mi-e greu să mă mobilizez și lucrez de acasă. Și apoi mi-e greu să ies din casă, așa că încerc să mențin o rutină bună.

➡ Un mesaj pentru cei care inca nu si-au instalat aplicatia. Ce vrei sa le transmiti?

ReFEEL App îți aduce pachetul la degetul mic. ReFEEL e mesagerul care-ți aduce gusturile de acasă, când ești departe, sau o trimitere de la medicul de familie din orașul natal, ori geaca aia groasă când vremea te ia prin surprindere.

It’s time to ReFEEL! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Social Media connect

Creative

Inspiratie
a
autobronzant

Alina Nichiteanu și o poveste estivală cu Ziaja pe val

Alina Nichiteanu are 35 ani si a absolvit Facultatea de Psihologie, iar ulterior si-a dat masterul la ASE – Managementul Serviciilor de Sanatate, in 2011. Lucreaza in industria pharma de mult timp si aici vorbim de zona de medicamente RX-uri...

2
Cosmin Neacsu

Cosmin Neacşu este creatorul lui Little Edu, primul supererou animat din România

3
Andrada Popa

Bucharest Playhouse – Un loc unde se antreneaza actori si se construiesc oameni

4
influencer

Valentina Cristea – despre magia vizuala a poeziei genelor