• Journal
  • Denisa Grigoraș – Un medic cu talente de copywriter sau un blogger pasionat de medicină

Denisa Grigoraș – Un medic cu talente de copywriter sau un blogger pasionat de medicină

2 months ago
660

Denisa Grigoraș are 23 de ani și în spatele hobby-urilor, studiilor, hainelor și, mai ales, în spatele blogului, este un om cu un suflet aparte. Este studentă la Medicină și în același timp pasionată de tot ce înseamnă arta vizuală. Personal acest amestec de activități m-a dus cu gândul la Ion Țuculescu, medic militar, biolog dar și pictor.

M-am orientat și mi-am întins rădăcinile pe mai multe ramuri de interes paralele, toate legate de artă în toată complexitatea ei, așa că pe lângă Medicină, în timpul liber, fotografiez, devorez cărți, organizez nunți și ajut oamenii să găsească un design interior perfect pe care să-l numească acasă.”, ne-a mărturisit Denisa. Dar povestea de abia începe

➡  Salut Denisa. Cum si de ce participa un viitor medic la un concurs de creativitate și copywriting cum e Superblog, unde nu mereu temele și clienții au legătură cu medicina?

Prima oară când am participat la SuperBlog nu intrasem încă la facultate, ci doar cochetam cu pregătirile pentru ea. Scrisul fiind pasiunea mea, trebuia să îmi demonstrez întâi mie că pot să scriu pe domenii diferite, lucru care, zic eu, l-am reușit cu brio. De-a lungul timpului SuperBlog mi-a adus colaborări cu oameni frumoși, chiar și pe nișa mea, iar acest lucru m-a încântat. Nu mă dau deoparte de la nicio provocare!

➡ Si daca tot am vorbit de Superblog, vreau sa iti multumesc pentru materialul scris despre Farmacialarpretmic.ro. Care a fost provocarea ta când ai citit brieful?

Mulțumesc și eu pentru probă! A venit ca o gură de aer proaspăt pentru mine. Singura provocare a fost să mă încadrez în limita de cuvinte. A fost simplu să găsesc o structură pe care să mă adaptez, așa că m-am așezat în fața laptopului și m-am pus pe scris. Cred că am terminat articolul în jumătate de oră, ceva de genul acesta. Am încercat pe cât posibil să dau și câteva explicații medicale pentru fiecare articol menționat în parte și să le grupez pe categorii pentru a fi mai ușor de urmărit. Sper că a fost un articol de ajutor!

➡ Sa ne întoarcem la medicina in contextul pandemiei. Povestește putin cum arata o zi plina din viata unui viitor medic și la ce spital iti desfășori activitatea?

Acum, în pandemie, lucrurile sunt ceva mai diferite. Deja un semestru l-am petrecut online și a fost crâncen, în vară nu ne-am putut desfășura practica și mi-a lipsit mult. Acum urmăm un sistem hybrid, facem laboratoare și stagii atât în spital, cât și la facultate, iar cursurile exclusive online.

Cel mai greu e când trebuie să fug dintr-un loc în altul, atunci mă simt cea mai însetată de cunoaștere persoană din lume. Momentan, pe lângă facultate, activitatea mi-o desfășor la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, uneori pe secții foarte apropiate de zonele roșii, însă acesta e un risc pe care mi-l asum și pe care o să mi-l pecetluiesc odată cu jurământul. Când situația era ok și când ușor ușor totul va reveni la normal, mă voi întoarce pe secțiile dragi mie și anume la Obstetrică și la Neonatologie în maternități.

➡ Din ce mi-ai povestit ai o agenda extrem de incarcata. Ce te-a determinat si cand ai ales sa vrei sa ajungi medic?

Prima și prima oară am vrut când eram foarte mică. Am pornit cu gândul de a fi Medic Legist, punând în balanță faptul că nu ai risc să fii acuzat de malpraxis. Apoi, o perioadă, când cântam, mi-am spus că nu am cum să ajung medic când eu am atâtea laturi umaniste în mine. M-am orientat spre Drept, pentru a fi Procuror Criminalist. Însă deja aveam drumul conturat de cineva de Sus, așa că nu am făcut decât să îmi urmez instinctul. Azi voiam drept. Am avut un vis-premoniție ca să îl numesc așa. Mâine vorbeam cu profesori pentru pregătire și mi-am anunțat familia că voi da la Medicină. Și nu m-am mai întors din drum. Iar acest lucru se întâmpla la sfârșitul clasei a IX-a.

➡ Stiu ca esti pasionata de travel si din ce îmi aduc aminte ai o pasiune pentru Turcia. Care e povestea ?

A fost dragoste la prima vedere, acum nici nu mai știu câți ani. Peste 10-11. Au fost mai mulți factori care m-au determinat să-mi construiesc o mare parte din viață în jurul Turciei. Am și rude acolo, de etnie și nu numai, am și botezat o fetiță acolo, e o țară cu multă încărcătură emoțională. E un leagăn în care încă dăinuie toate civilizațiile care și-au pus amprenta de-a lungul secolelor peste Constantinopol, iar eu nu pot decât să mă îndrăgostesc tot mai mult pe zi ce trece.

Mulți oameni cred că e o țară cu oameni ciudați, ori nu așa de curată. Am auzit multe variante, însă peste tot există și uscăciuni, nu numai bogății. Iar dacă pornești pe acest drum cu părerile negative ale altor oameni, nu o să te poți bucura pe deplin de magia țării. Și nici de apusurile de soare dintre cele două moschei (Da, soarele apune între Moscheea Albastră și Aya Sophia).

➡ De cate ori ai fost în Turcia, ce orașe, zone ai vizitat mai putin promovate de toate agențiile de turism?

Având în vedere că merg doar cu mașina apuc să văd multe lucruri și locuri noi. Plus că în fiecare an ajung pe cu totul altă stradă, altă autostradă, construindu-se încontinuu la ei. Am ajuns în multe locuri până acum, care deja încep să fie scoase la iveală de multe agenții.

E foarte frumos în Alacati, cam la 120-130 km mai jos de Izmir, ori la capătul celălalt al Mării Negre, adică în Kefken. E un sătuc, genul în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Sunt cam 200 km din Istanbulul Asiatic până acolo și e un drum frustrant când îl faci prima oară, pentru că în Istanbul vezi marea, apoi din Izmit nu o mai vezi și dai doar de dealuri și de lanuri de porumb și de munți, dar marea nu-i. Ca într-un final să o găsești, altă mare decât cea lăsată în Istanbul. Și dai de Kara Deniz, de Marea noastră Neagră.

➡  Pentru ca nu vreau sa iti răpesc mult timp din agenda ta, aceasta este ultima întrebare. Ce mesaj ai pentru viitorii medici?

Protejați-vă creierul. O să vină peste voi atât de multe dezamăgiri, încât n-o să știți de unde mai există sursă pentru ele. E un domeniu în care, de mic, ești învățat să fii Nemo sau rechin, pradă sau prădător. Nu vă pierdeți speranța, eu și acum în sesiuni o sun pe mama și îi spun că vreau să mă las de facultate. Îmi revin după.

Ascultați ce spune inima voastră și faceți totul cu plăcere. Când o să întâlniți în clinică oameni cu care doar stați de vorbă, iar ei vă spun la final Mulțumesc, o să realizați că ăsta e cel mai frumos lucru din lume.

Eu am primit într-o gardă o caramelă de la o bătrânică. Nici acum nu am mâncat-o. Era singură în spital, cu copiii plecați departe, și avea nevoie doar de cineva care să-i stea pe marginea patului și să-i vorbească. Eu am fost norocoasa. Și o port în suflet mereu.

Pentru momentele astea să treceți cu bine prin anii de facultate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Social Media connect

Creative

Inspiratie
g
germania

MARIANA NASTASE – O poveste cu si despre fashion pe Instagram

Manafu scria prin 2019 despre Instagram si posta fotografia de mai jos pe blogul sau. Pe atunci erau in Romania peste 4.000.000 de conturi iar azi eu banuiesc ca cifra se apropie de 5.000.000 chiar daca prinde avant din urma...

2
Alexandrion

Adu magia de sarbatori in casa ta si traieste momente calde cu Alexandrion HOT!

3
cbd

La TIMISOARA avem prima cafenea cu focus pe CBD. Cand si in Bucuresti?

4
aplicatie

Lavinia Iancu și povestea unei aplicații cu aromă de cămine studențești – ReFEEL