Casa Pino: Un guesthouse cozy cu vibe boem de Italia

1 year ago
2045

Când spui Brașov, pare că nimic nu te mai poate surprinde. Spui telecabină, Tâmpa, Strada Sforii, piața Sfatului, Teatrul Sică Alexandrescu, ce mai e de văzut și de descoperit în Brașov? Dar așa cum viața e mereu plină de surprize, sau cum spunea personajul din filmul omonim – Forest Gump – “Viața e ca o cutie cu bomboane de ciocolată. Niciodată nu știi ce gust și ce aromă o să fie în bomboana aleasă de tine”, așa am avut șansa să descopăr Casa PINO.

Casa Pino din Brașov e ca o poveste atemporală. E simbioza perfectă dintre tehnologie, modernitate, confortul unor camere spațioase cu saltele ortopedice de ultimă generație și lenjerie de pat de lux din bumbac satinat și elemente creative cu vibrații din Renașterea italiană, tablouri în ulei pe pânză de in, elemente de decor din lemn masiv de sorginte interbelică și inserții subtile decorative în mobilier din stilul Rococo.

Trebuie să vii aici ca să trăiești o experiență de cazare ca-n Italia, un amestec boem de Roma, Milano și Bologna. Din exterior nu spune foarte multe. O clădire pe două nivele încadrată perfect în peisajul citadin din zona centrului civic. Dar odată ce pășești în interior și urci scările spre dormitoarele de la primul nivel, te simți ca pe Titanic. Aceleași elemente și inserții din lemn masiv care împrumută din clădirile burgheze și stilul începuturilor de secol XX.

Vorbim practic de o clădire așezată în centrul civic, la două minute de mers pe jos de viitorul Mall AFI din Brașov și la 7 minute de mers cu mașina de Piața Sfatului, cu acces ușor la gară și la doar 40 de minute cu mașina de cele mai importante destinații din județul Brașov precum: Poiana Brașov, Râșnov sau Bran, o locație care merită să fie descoperită și redescoperită așa cum poti să citești și să recitești un roman de Boccaccio sau cum poți privi un tablou de Boticelli.

Casa Pino este o poveste de familie și așa am descoperit că în spatele comunicării din social media se află chiar fiica celor care dețin bussiness-ul – Carmela Amelia. Să pornim așadar într-un scurt intermezzo.

Buna Amelia. Știu că tu te ocupi de promovarea acestui loc superb numit Casa Pino, un nume cu rezonanță italiană. Îmi poți spune povestea?

Da, cu drag. Povestea a început acum zeci de ani când părinții mei au locuit în Italia, într-o zonă boemă numită Napoli. Acolo s-au împrietenit cu o familie și au rămas buni prieteni zeci de ani. Ca să înțelegi forța prieteniei dintre ei, privește puțin acest insight. Prenumele meu Carmela a fost ales după numele prietenei lor. Celălalt prenume, Amelia, a fost ales după bunica.

Părinții mei au fost fascinați de vibrația orașului Napoli, de oameni, de căldura lor și când s-a ivit ocazia au investit în această locație și au transformat-o într-un loc aparte, un guesthouse cozy, de familie.

Văd că mi-ai intuit următoarea întrebare. Cum a apărut această unitate de cazare în Brașov și de ce Casa Pino?

Hai să îți răspund pe rând. Intițial am avut un circuit semi-închis. Adică am avut cazați aici doar prieteni de familie, partenerii părinților de afaceri, nu am avut o promovare agresivă și nu ne-am concentrat pe asta. Apoi a venit pandemia, iar azi, după ridicarea restricțiilor de circulație am decis să o deschidem și publicului și să începem să investim în promovare și comunicare. Locația este oricum listată de ceva timp pe booking ca să testăm piața europeană de cazare, iar până acum am avut doar recenzii pozitive ceea ce ne bucură enorm.

Cât despre denumirea locației, ea provine tot de la fenomenul prieteniei la fel ca și povestea prenumele meu “Carmela”. De ce spun asta, pentru că Pino provine tot de la un foarte bun prieten italian cu care părinții mei au colaborat. Pe el îl chema Giuseppe, iar prietenii ii spuneai Giuseppino – aka Pino mai pe scurt. Și de acolo a pornit și povestea Casei Pino. Totul are legătura cu familia, prietenia. Casa Pino s-a născut din plăcerea noastră de a ne face prieteni. Asta îmi aduce aminte de cuvintele lui Pino pe care i le-a spus tatălui la un moment dat. Nu sunt ale lui, sunt ale lui Cicero și chiar dacă au fost rostite în secolul I după Hristos, sunt la fel de puternice și astăzi.

Ce-ți poți dori mai mult decât să ai un prieten cu care să poți vorbi ca și cu tine însuți – Marcus Tullius Cicero.

Notă autorului: Am găsit acest potpuriu de cântece napoletane ca să intrați mai ușor în atmosfera interviului

 Cine a ales design-ul, arhitectura clădirii și care sunt condițiile de cazare?

Pe arhitectura exterioară, pe fațada clădirii și-a pus amprenta tatăl meu. El a gestionat echipa și operațiunea de construcție, a ținut legătura cu arhitecții pentru amenajare, alegerea materialelor. Apoi și-a intrat în rol mama care a desenat tot designul interior. De ce mama? Mama a terminat facultatea de industrie a lemnului, iar de acolo a dobândit și pasiunea pentru mobilă antică.

Ea a reușit să îmbie cu succes lemnul masiv în linii arhitecturale italienești cu elemente moderne. Ca să nu mai spun că și acasă avem multe piese de mobilier inspirate din Renașterea italiană.

Cât despre condițiile de cazare, Casa Pino oferă în prezent 7 camere, 6 camere duble dotate cu pat matrimonial/paturi separate la alegerea clienților și camera cu nr.7 de 4 persoane, sau cum o mai numim noi camera Pino pentru ca este o camera de familie. Ca și idee, familia noastră este compusă din patru persoane: Eu, fratele meu și părinții. Mai avem un bonus mic, câinele Maurice 🙂

Care crezi ca sunt atuurile Casei Pino atunci când vorbim de segmentul horeca?

În primul rând curățenia impecabilă. Recenziile pe care le-am avut pe booking până acum încep toate cu această expresie – curățenie impecabilă. În plus, zona unde suntem poziționați este extrem de liniștită. Și ca totul să fie dus la superlativ, toate camerele sunt izolate fonic interior și exterior. Pereții dintre fiecare zonă de locuit sunt groși așa că oricine caută o oază de odihnă, sau sunt persoane cu somnul sensibil, pot veni la noi. Și dacă tot am vorbit despre odihnă, toate camerele sunt dotate cu saltele ortopedice, iar lenjeria de pat este premium, din bumbac satinat hipoalergenic.

Pe lângă condițiile din fiecare spațiu de cazare precum cabină de duș ultramodernă, televizoare cu diagonală uriașă și alte facilități, oferim clienților și partenerilor noștri acces la o sală modulară care poate deveni sala de conferințe. Capacitatea ei este de 30 de persoane, dar din cauza condițiilor de distanțare socială, oferim spre închiriere cu toate măsurile de securitate și siguranță pentru un grup de maxim 12 persoane.

Vorbim practic de un spațiu de peste 160 de metri pătrați dotat cu chicinetă, grup sanitar ultramodern, acces la apă, cafea, prize, internet, wiFI. Tot aici avem un balcon cu o panoramă superbă ca spațiu de fumat.

Mai jos câteva imagini cu și despre Casa Pino

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Social Media connect

Creative

Inspiratie
C
Candyman

Ce filme poti sa vezi la cineplexx Baneasa si Titan din 27 august

Ce filme noi vedem la Cineplexx Băneasa şi Titan din 27 august PREMIERELE SĂPTĂMÂNII Codul Asasinului Candyman https://www.youtube.com/watch?v=RLWPyniyvHg CODUL ASASINULUI (N15) PREMIERA: 27 august VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română GEN: Acţiune DISTRIBUȚIE: Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Maggie...

2
Kristina Asmus

Unlimited.tiff.ro – te provoaca sa urmaresti online productia care a castigat TIFF 2021

3
Adult Swim

Zack Snyder și „Sucker Punch”, premieră la TNT pe 2 septembrie

4
CinePlexx Baneasa

Cineplexx Baneasa si Cineplexx Titan au pentru tine un super program de filme din 20 august