• Journal
  • Acuarello – O poveste cu și despre matematica magică a culorilor

Acuarello – O poveste cu și despre matematica magică a culorilor

8 months ago
366

Se spune că atunci când s-a creat lumea din Lumină, așa au apărut și culorile. Pentru că dacă treci lumina printr-o picătură de apă primești cel mai genuin curcubeu din Univers. Toți iubim culorile, dar puțini au curajul să picteze. Toți, până acum. Pentru că Acuarello a reușit să amestece într-un concept disruptiv matematica pura si culorile, iar jocul cifrelor se completează firesc cu nuanțele de roz, verde, portocaliu sau albastru.

Pentru că așa cum în curcubeu culorile ascund o frecvență de undă, la fel și în tablourile Acuarello culorile ascund cifre.
Practic Acuarello te învață să simți fiecare vibrație intrinsecă din lumea fascinantă a culorilor și să transformi momentele în care pictezi într-o joacă de copii pe un șevalet. Pentru că arta uneori nu e doar despre talent și pasiune, e și despre lucruri simple care ascund emoții pe care le purtăm cu toții în noi. Iar povestea am descoperit-o de la Loredana Micheten. Să urmărim împreună acest intermezzo.

➡ Salut Loredana. Cum și de ce s-a născut proiectul Acuarello? Ce înseamnă pictura pe numere?

Proiectul Acuarello s-a născut acum 3 ani când am pictat primul meu tablou pe numere și abia așteptam să arăt rezultatul tuturor. După un timp am hotărat să dezvolt ideea cum am putut mai bine și am reușit să mă implic 100% în acest business. Cu alte cuvinte, pictura pe numere reprezintă un hobby special și creativ, cu ajutorul căruia putem realiza tablouri spectaculoase fără să avem talent sau fără să fi încercat să pictăm vreodată. Setul Acuarello conține o pânză de bumbac împărțită pe segmente de numere și vine așezată pe un cadru de lemn.

Vorbim practic de culori acrilice care au atașate numerele corespunzătoare segmentelor de pe pânză și pensule de diferite dimensiuni pentru diferite tipuri de operațiuni. Iar atunci când colorezi, când pictezi numărul de pe pânză după un timp se va contura un tablou ca cel din galeriile de artă. Rezultatele sunt spectaculoase și poți alege tablouri cu imagini din Barcelon, Capadoccia, Veneția, animale, flori, ai o ofertă extrem de bogată și variată.

În concluzie, setul Acuarello se adresează tuturor categoriilor de vârstă, întrucât fiecare set este structurat cu diferite grade de dificultate, putând fi pictate atât de către adulti, cât și de către copii.

 Care a fost cea mai mare provocare atunci când ai început proiectul?

Timpul și resursele financiare. Până de curând am fost angajată în domeniul medical, un job destul de solicitant, iar în paralel am crescut Acuarello treptat, organic, sănătos. Weekend-urile nu existau, ore libere prea puține, concedii mai deloc. Așa sunt începuturile, niciodată ușoare 🙂

Azi, viziunea Acuarello pe lângă aceea de a te ajuta să înveți să pictezi, chiar dacă nu ai talent, indiferent de vârstă, vine și cu misiunea de a stimula copiii încă de la vârste fragede să intre în contact cu arta, cu nuanțele, culorile, pânza, pentru a-i determina să prindă curaj și încredere in viitoarele lor aptitudini artistice, să își dezvolte abilitățile creative. Pictura pe numere este doar un prim pas, ulterior cu pictura la liber putem descoperi noi talente ale tinerelor generații. Asta e dorinta mea.

 Cum te-a afectat/ajutat pandemia sa scalezi acest business?

Anul acesta efectul pandemiei ne-a ajutat în scalarea business-ului, se știe că au fost multe cereri îndreptate către partea de activități indoor. Aștept cu nerăbdare să se miște piața ca brandul Acuarello să participe iar la Târgurile cu tematică artistică din București precum Gaudeamus sau Bookfest. În plus îmi plac întâlnirile offline cu cei care ne sunt clienți și îmi e dor să organizez ateliere de pictură alături de copii. Ca idei generale, ce mai mare parte din vânzări e compusă din tablourile pentru adulți. O explicație ar fi faptul că răbdarea copiilor se pierde foarte ușor în fața unei pânză față de versatilitatea unei tablete, a unui smartphone.

Un mesaj pentru cititori și pentru viitorii tăi clienți.

Îi provoc să își facă timp și pentru artă, în toate formele ei. Iar Acuarello le promite experiențe colorate și multe surprize. Să testeze măcar o dată și se vor îndrăgosti de pictura pe numere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Social Media connect

Creative

Inspiratie
C
Cosmin Neacsu

Cosmin Neacşu este creatorul lui Little Edu, primul supererou animat din România

Într-o eră în care conţinutul este din ce în ce mai important, Cosmin Neacşu este un tânăr ambiţios care a înţeles acest lucru şi a realizat propriul său personaj de desen animat la doar 24 de ani. Planurile sale pentru...

2
Andrada Popa

Bucharest Playhouse – Un loc unde se antreneaza actori si se construiesc oameni

3
influencer

Valentina Cristea – despre magia vizuala a poeziei genelor

4
Eforie Nord

Oferte de 1 MAI și de Paște de la 89 de lei pe noapte. Hai si tu pe litoral!